Caritate și Educație

Proiecte

Daco Medical nu este doar un magazin unic pentru toate nevoile dumneavoastră de echipament medical ci este și un pilon social și educațional implicat activ în comunitatea românească medicală. 

Educație

Masterclass: Tratamentul modern al litiazei pielo-caliceale

🏥 În perioada 23-24 Iunie 2023, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București alături de Daco Medical Technologies a organizat a III-a ediție a masterclass-ului: „Tratamentul modern al litiazei pielo-caliceale”.
💡 Masterclass-ul a cuprins atât o parte teoretică cât și o parte practică. Demonstrațiile practice, hands-on, au fost organizate în cadrul a 4-6 posturi de lucru (Laser Holmium, 3 Ureteroscoape flexibile și materiale de lucru de cea mai buna calitate).
👥 Coordonatori științifici: Prof. Dr. Viorel Jinga, Dr. Răzvan Mulțescu
👥 Reprezentanții producătorilor internaționali: Armands Strauss – Urotech, Feng Ji – Scivita Medical
🗣️ Parteneriat medical: Sven Nikles din Zagreb, Croația
👥 Lectori atelier de lucru: Coordonatori Conf. Dr. Daniel Rădăvoi și Dr. Mihai Vârlan
🗣️ Lectori: Dr. Ștefan Rascu, As. Univ. Dr. Radu Ilinca, Ing. Daniel Constantinescu, Dr. Cristian Mareș, Dr. Mihail Stan, Dr. Giurcă Leonard.

Caritate

Caravana Medicală

170 de ore de consult medical realizate de cei 12 medici și rezidenți voluntari angrenați în amplul program de voluntariat derulat în Delta Dunării, în perioada 28-31 Iulie 2022.

Peste 600 de consultații medicale gratuite în 6 specialități medicale de bază: cardiologie, ginecologie, urologie, diabet si nutriție, stomatologie si oftalmologie, specialități greu accesibile locuitorilor acestor zone.

Educație

Actualități în Urologia Funcțională

În perioada 15-16 septembrie 2022 am avut marea plăcere să fim parteneri ai manifestării internaționale cu tema: „Actualități în Urologia Funcțională”, ce a avut loc la Târgu Mureș.

Mulțumim organizatorilor: Clinica de Urologie Tg.Mureș, Spitalul Clinic Județean Mureș Facultatea de Farmacie UMFST „G.E. Palade” din Târgu Mureș Asociatia Romana de Urologie Colegiul Medicilor din România filiala Tg.Mureș OAMGMAMR filiala Tg.Mureș

Mulțumiri speciale: Prof.Dr. Mártha Orsolya – Șeful Clinicii de Urologie Tg.Mureș

Caritate

Asumă-ți să fii sănătos!

La invitația lansată de Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” a fost asigurat screening oftalmologic pe plaja din Costinești alături de Societatea Română de Endocrinologie, Societatea Română de Dermatologie, Direcția de Sănătate Publică Constanța, SMURD și Ministerul Apararii Nationale, Romania.

Educație

Tratamentul litiazei pielo-caliceale

Dr. Răzvan Mulțescu, Dr. Valentin Iordache, Dr. Mihail Stan și Conf. Univ. Dr. Dan Radavoi au prezentat noutățile și revoluțiile medicale din tratamentul litiazei pielo-caliceale, medicilor venitiți din toate colțurile țării.

(Spitalul Județean Cluj, Spitalul Județean Miercurea Ciuc, Spitalul Județean Sibiu, Spitalul Militar Pitești, Spitalul Județean Constanța, Spitalul CFR 2 București, Spitalul Județean Arad, Spitalul Prof. Doctor Th. Burghele și Spitalul Câmpulung Muscel)

Proiect ștințific coordonat de:

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga

Educație

Progres în endoscopia digestivă

În cadrul workshopului susținut la sediul nostru, în laboratorul de chirurgie experimentală, Dr. Carmen Ionica a prezentat și a oferit training pe Procedura RAFAELO: Abordarea patologiei hemoroidale prin radiofrecvență

Apoi, Dr. Bogdan Busuioc a completat seara cu un training pe ţesuturi focalizat pe: Închiderea perforațiilor digestive cu clip OVESCO; Montarea de balon intragastric; Tehnici de hemostază (ligaturi elastice, clipuri, injectii submucoase, endowings); Tehnici de polipectomie; Tehnici de dilatare, AWC.

Educație

Plastii Cutanate

S.R.C.E. cu sprijinul Lions Cosmopolitan București și Daco Medical Technologies a organizat Cursul de plastii cutanate cu dispozitive medicale de umplere tip filler-Acid hialuronic și medicamente de tip toxină botulinică cu scop estetic sau reparator. Traineri: Dr. Andrei Marin, Dr. Cristina Berbecar Zeca, Dr. Eliza Sabina Băloi, Dr. Ioana Ghiurco.

Proiect ștințific coordonat de:

Dr. Dana Jianu Președinte S.R.C.E.

Colaboratori

UMF - Carol Davila

Asociația Medici pentru Sănătate

Societatea Română de Dermatologie

Ministerul Apărării Naționale

Lions Club Cosmopolitan București

Societatea Română de Endocrinologie

SMURD

S.R.C.E.- Asociația Societatea Română de Chirurgie

CUI: 28704464 - Registru Comertului: J40/7853/2011 - EUID: ROONRC.J40/7853/2011