Calitățile stenturilor Urotech comparativ cu concurența

mai 14, 2024

Stenturile ureterale de la Urotech sunt recunoscute pentru o serie de calități distinctive care le diferențiază de concurență. Aceste calități sunt susținute de studii științifice care subliniază avantajele lor în diverse aspecte, cum ar fi biofilmul, encrustarea și confortul pacientului.

1. Rezistența la formarea biofilmului și encrustare

Stenturile Urotech, cum ar fi modelul YELLOW-STAR®, sunt tratate cu un strat anti-adeziv și antimicrobian PC, care reduce semnificativ formarea biofilmului și encrustării. Acest tratament creează un „camuflaj biologic” ce minimizează aderența bacteriilor și a particulelor urinare pe suprafața stentului, reducând riscul de infecții și obstrucții​ (Urovision-Urotech)​. Conform unui studiu, stenturile cu acest tip de tratament au demonstrat o reducere cu 25% a formării biofilmului și cu 36% a ratei de encrustare comparativ cu stenturile convenționale​ (Frontiers)​.

Vezi părerea pacienților în acest video (Audio: Germană / Subtitrare: Engleză)

2. Confortul pacientului

Studiile au arătat că stenturile din silicon modern, cum ar fi cele dezvoltate recent, oferă un confort superior pacienților în comparație cu stenturile din poliuretan. Într-un studiu randomizat, pacienții care au primit stenturi din silicon au raportat scoruri de durere semnificativ mai mici și simptome urinare reduse la 20 de zile post-operator, comparativ cu cei care au avut stenturi din poliuretan​ (BioMed Central)​. Acest lucru se datorează compoziției mai moi a stenturilor din silicon, care sunt mai bine tolerate de organism și cauzează mai puțin disconfort​ (Frontiers)​.

3. Siguranța și eficiența

Studiile comparative au evidențiat că stenturile din silicon nu doar că oferă un confort mai mare, dar sunt și la fel de sigure și eficiente ca stenturile din poliuretan. Într-o analiză detaliată, stenturile din silicon au prezentat o rată similară de encrustare și formare a biofilmului ca stenturile din poliuretan, dar cu avantajul adăugat al unui confort crescut pentru pacienți​ (BioMed Central)​​ (Frontiers)​. De asemenea, stenturile Urotech sunt proiectate pentru a minimiza migrarea stentului, un factor important în prevenirea complicațiilor post-operatorii​ (Urovision-Urotech)​.

4. Tehnologie avansată și inovare

Urotech continuă să inoveze în domeniul stenturilor ureterale prin dezvoltarea unor soluții avansate precum tehnologia HybridPRO® și modele specifice cum ar fi BLACK-STAR® și PUSEN®, care oferă beneficii suplimentare în gestionarea problemelor urologice complexe​ (Urovision-Urotech)​. Aceste inovații includ utilizarea materialelor biodegradabile care se dizolvă în urină, eliminând astfel necesitatea unor intervenții suplimentare pentru îndepărtarea stenturilor​ (Frontiers)​.

În concluzie, stenturile Urotech oferă avantaje clare în termeni de reducere a formării biofilmului și encrustării, confort superior pentru pacient și siguranță, susținute de studii științifice riguroase. Aceste caracteristici le fac o opțiune de preferat față de stenturile tradiționale din poliuretan.

Referințe:

  1. „Developments in Ureteral Stent Technology,” Frontiers in Urology. Retrieved from Frontiers​ (Frontiers)​.
  2. „Comparison of silicone versus polyurethane ureteral stents: a prospective controlled study,” BMC Urology. Retrieved from BMC Urology​ (BioMed Central)​.
  3. „YELLOW-STAR® Ureteral stent against biofilm,” Urovision-Urotech. Retrieved from Urovision-Urotech​ (Urovision-Urotech)​.

Fii la curent cu ultimele noutăți din medicină!

Marketing by

Articole Similare

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

În ultimele decenii, cercetările asupra obezității și a metodelor de gestionare a greutății au cunoscut o expansiune considerabilă. Printre opțiunile disponibile pentru pacienții cu obezitate severă se numără baloanele gastrice și o varietate de alte metode de slăbit....