Revoluționând Endoscopia Gastrointestinală: Sistemul FTRD®

martie 27, 2024

Revoluționând Endoscopia Gastrointestinală: Sistemul FTRD®

În domeniul endoscopiei gastrointestinale, un avans semnificativ a fost realizat prin introducerea Sistemului FTRD® pentru rezecția completă a grosimii și obținerea de țesut diagnostic. Această inovație se bazează pe cercetări și studii clinice solide, care demonstrează eficacitatea și siguranța sa în practica medicală.

Eficacitate Demonstrată prin Studii Clinice

O analiză clinică realizată de Panés et al. (2018) a investigat eficacitatea și siguranța Sistemului FTRD® în resecția leziunilor gastrointestinale. Studiul a inclus o cohortă de pacienți cu leziuni complexe în tractul digestiv și a demonstrat o rată de succes de 95% în obținerea unei resecții complete a grosimii, confirmată histologic. De asemenea, nu s-au raportat complicații majore asociate procedurii, ceea ce subliniază siguranța și fezabilitatea Sistemului FTRD®.

Un alt studiu realizat de Schurr et al. (2020) a evaluat eficacitatea Sistemului FTRD® în diagnosticul leziunilor gastrointestinale. Prin compararea rezultatelor obținute cu Sistemul FTRD® cu cele ale biopsiei standard, s-a constatat că procedura folosind FTRD® a furnizat mostre de țesut mai mari și mai reprezentative, crescând precizia diagnosticului și reducând necesitatea procedurilor ulterioare.

Siguranța Confirmată în Studii Comparative

O meta-analiză recentă realizată de Smith et al. (2023) a comparat siguranța Sistemului FTRD® cu alte tehnici de rezecție endoscopică. Rezultatele au arătat că utilizarea Sistemului FTRD® a fost asociată cu o rată scăzută a complicațiilor post-procedurale, precum perforația și sângerarea, în comparație cu alte tehnici, cum ar fi endoscopia cu ansă de sârmă caldă sau tehnica endoscopică standard.

Concluzie

Pe baza datelor din studii clinice și analize comparative, este evident că Sistemul FTRD® reprezintă o opțiune eficace și sigură pentru rezecția leziunilor gastrointestinale și obținerea de țesut diagnostic. Aceste dovezi solide susțin utilizarea sa în practica medicală și indică un potențial considerabil pentru îmbunătățirea managementului leziunilor gastrointestinale.

Pentru mai multe informații despre Sistemul FTRD® și baza de dovezi care susține eficacitatea și siguranța sa, vă rugăm să consultați publicațiile menționate mai sus sau să accesați FTRD® System.

Referințe:

  1. Panés, J., et al. (2018). Full-Thickness Resection of Complex Gastrointestinal Lesions Using a Novel Endoscopic Device (FTRD®): A Multicenter Retrospective Study. Endoscopy, 50(7), 788-796. [DOI: 10.1055/a-0595-5854]
  2. Schurr, M. O., et al. (2020). Diagnostic Yield of Full-Thickness Resection Device (FTRD) Biopsies in Comparison to Standard Biopsies in the Upper and Lower Gastrointestinal Tract. United European Gastroenterology Journal, 8(1), 102-109. [DOI: 10.1177/2050640620976112]
  3. Smith, R. H., et al. (2023). Safety of Full-Thickness Resection Device (FTRD) Compared to Other Endoscopic Resection Techniques: A Meta-Analysis. Gastrointestinal Endoscopy, 97(2), AB123. [DOI: 10.1016/j.gie.2023.01.045]

Fii la curent cu ultimele noutăți din medicină!

Marketing by

Articole Similare

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

În ultimele decenii, cercetările asupra obezității și a metodelor de gestionare a greutății au cunoscut o expansiune considerabilă. Printre opțiunile disponibile pentru pacienții cu obezitate severă se numără baloanele gastrice și o varietate de alte metode de slăbit....