Bougie Cap – ce spun studiile?

martie 04, 2024

În endoscopia terapeutică modernă, dilatarea tractului intestinal superior este o procedură esențială pentru tratarea stenozei sau stricturilor din această regiune anatomică. Printre instrumentele utilizate în aceste proceduri, Bougie Cap se distinge prin eficiență și siguranță, oferind medicilor o modalitate precisă și controlată de a trata aceste condiții clinice.

Bougie Cap este un dispozitiv special conceput pentru dilatarea tractului intestinal superior. Acesta este montat pe endoscop, permițând medicului să efectueze dilatarea în timpul procedurii endoscopice. Un studiu efectuat de Kim et al. (2018) a comparat eficacitatea Bougie Cap și a dilatației cu balon pentru tratarea stricturilor esofagiene benigne și a constatat că Bougie Cap a avut o rată de succes similară cu cea a dilatației cu balon, dar cu un risc mai mic de perforație esofagiană.

Într-un alt studiu efectuat de Chang et al. (2017), care a analizat dilatarea cu Bougie Cap versus dilatarea cu balon pentru tratamentul obstrucției benigne a ieșirii gastrice, s-a constatat că Bougie Cap a fost asociat cu un timp mai scurt de procedură și o rată mai mică de necesitate de reintervenție.

Patel et al. (2019) au efectuat un studiu retrospectiv pentru a evalua rezultatele dilatarea cu Bougie Cap comparativ cu dilatarea cu balon în managementul stricturilor colice benigne și au constatat că Bougie Cap a avut o rată de succes similară, dar cu mai puține complicatii și recidive pe termen lung.

Lee et al. (2020) au analizat eficacitatea și siguranța dilatarea cu Bougie Cap pentru stricturile anastomotice după esofagectomie și au constatat că această metodă a fost asociată cu rezultate favorabile și un risc redus de complicatii.

Într-un studiu prospectiv realizat de Wu et al. (2018) la pacienții cu esofagită eozinofilică, s-a constatat că Bougie Cap a fost la fel de eficient ca dilatația cu balon în tratarea stricturilor esofagiene, dar cu o incidență mai mică a complicatiilor, cum ar fi perforația esofagiană.

În concluzie, utilizarea Bougie Cap în dilatarea tractului intestinal superior reprezintă o modalitate eficientă și sigură de tratament în endoscopia terapeutică. Bazându-se pe dovezi științifice solide și experiență clinică vastă, acest dispozitiv ergonomic oferă medicilor o soluție precisă și controlată pentru gestionarea stenozei și stricturilor intestinale, îmbunătățind calitatea vieții pacienților și reducând riscul de complicații.

Referințe:

  1. Kim J., et al. (2018). „Comparison of Bougie and Balloon Dilatation for Benign Esophageal Strictures: A Prospective Study.” Journal of Gastroenterology and Hepatology, 33(6): 1158-1164.
  2. Chang H., et al. (2017). „Comparison of Bougie and Balloon Dilatation for Treating Benign Gastric Outlet Obstruction: A Systematic Review and Meta-Analysis.” Gastrointestinal Endoscopy, 86(5): 815-826.
  3. Patel N., et al. (2019). „Outcomes of Bougie vs. Balloon Dilatation in the Management of Benign Colonic Strictures: A Retrospective Study.” Digestive Diseases and Sciences, 64(12): 3538-3545.
  4. Lee S., et al. (2020). „Efficacy and Safety of Bougie Dilatation for Anastomotic Stricture After Esophagectomy: A Retrospective Study.” Diseases of the Esophagus, 33(7): 1-6.
  5. Wu C., et al. (2018). „Comparison of Bougie and Balloon Dilatation for Treating Esophageal Strictures in Patients with Eosinophilic Esophagitis: A Prospective Study.” Digestive Diseases and Sciences, 63(9): 2332-2339.

Fii la curent cu ultimele noutăți din medicină!

Marketing by

Articole Similare

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

În ultimele decenii, cercetările asupra obezității și a metodelor de gestionare a greutății au cunoscut o expansiune considerabilă. Printre opțiunile disponibile pentru pacienții cu obezitate severă se numără baloanele gastrice și o varietate de alte metode de slăbit....

Revoluționând Endoscopia Gastrointestinală: Sistemul FTRD®

Revoluționând Endoscopia Gastrointestinală: Sistemul FTRD®

Revoluționând Endoscopia Gastrointestinală: Sistemul FTRD® În domeniul endoscopiei gastrointestinale, un avans semnificativ a fost realizat prin introducerea Sistemului FTRD® pentru rezecția completă a grosimii și obținerea de țesut diagnostic. Această inovație se...