Stentfix OTSC – Studiul arată prevenirea reușită a migrației FCSEMS în tractul GI

noiembrie 16, 2023

Un experiment desfășurat în mai multe centre a pus sub observție 31 de pacienți cu risc ridicat de migrare a stentului metalic autoextensibil complet acoperit (FCSEMS) și a relevat o rată de migrare a stentului de doar 3,2% (1/31; 95% CI 0–9,4) și un succes tehnic de 100% datorită sistemul dedicat stentfix OTSC. Nu s-au observat evenimente adverse.

R. Manta et al., Unitatea de Gastroenterologie și Endoscopie Digestivă a Spitalul Santa Maria della Misericordia din Perugia, Italia, au investigat utilizarea noului sistem stentfix OTSC pentru prevenirea migrației FCSEMS în tractul gastrointestinal (GI). FCSEMS sunt utilizate în mod obișnuit pentru gestionarea endoscopică a leziunilor GI, cu toate acestea migrația stentului poate să apară la o treime dintre pacienți. Clipull stentfix OTSC a fost conceput special pentru a preveni migrația FCSEMS și pentru a îmbunătăți rezultatele pacienților.

Scopul studiului a fost de a evalua succesul tehnic (definit ca poziționarea cu succes a Clipului stentfix OTSC) și migrarea stentului (documentată la radiografie sau endoscopie) cu sistemul stentfix OTSC. Pacienții au fost urmăriți pentru a le fi evaluat succesul și observate evenimentele adverse întârziate (AE).

În total, au fost incluși 31 de pacienți (84% bărbați; vârsta medie 68,6 ± 10,7 ani) din patru centre medicale, între decembrie 2019 și aprilie 2021. Stentfix OTSC a fost utilizat pentru ancorarea FCSEMS în diferite indicații în tractul GI (n = 14 strictură, n = 10 fistulă, n = 5 scurgeri anastomotice și n = 2 perforații). Stentul a fost plasat în 28 de cazuri în tractul GI superior și în 3 cazuri în tractul GI inferior. Succesul tehnic a fost atins în 100% dintre cazuri. Nu s-au observat evenimente adverse. Migrația stentului a fost observată doar la un pacient (3,2%; 95% CI 0–9,4). În cazul acestui pacient (cu ascită abundentă din cauza carcinozei peritoneale), migrația unui stent antroduodenal fixat la partea proximală a avut loc la 3 zile după plasare; presiunea crescută a contribuit, probabil, la creșterea peristaltismului. FCSEMS a fost îndepărtat în diferite intervale de timp (între 4 și 16 săptămâni), în funcție de boala subiacentă și starea generală a pacientului.

Autorii au concluzionat că sistemul stentfix OTSC este un instrument sigur și eficient pentru fixarea FCSEMS în tractul gastrointestinal.

Fii la curent cu ultimele noutăți din medicină!

Marketing by

Articole Similare

Calitățile stenturilor Urotech comparativ cu concurența

Calitățile stenturilor Urotech comparativ cu concurența

Stenturile ureterale de la Urotech sunt recunoscute pentru o serie de calități distinctive care le diferențiază de concurență. Aceste calități sunt susținute de studii științifice care subliniază avantajele lor în diverse aspecte, cum ar fi biofilmul, encrustarea și...

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

În ultimele decenii, cercetările asupra obezității și a metodelor de gestionare a greutății au cunoscut o expansiune considerabilă. Printre opțiunile disponibile pentru pacienții cu obezitate severă se numără baloanele gastrice și o varietate de alte metode de slăbit....