Rezultate Screening Oftalmologic „Asumă-ți Să Fii Sănătos”

septembrie 20, 2023

În perioada 14-16 august 2023, plaja din Costinești nu a fost doar un refugiu pentru relaxare și distracție, ci s-a transformat într-un loc de primă importanță pentru sănătatea ochilor. Echipa de la Lions Club Cosmopolitan, implicată în Caravana Medicală, a acceptat cu bucurie invitația venită din partea Universității de Medicină Carol Davila București pentru a se alătura pentru al doilea an consecutiv acțiunii de screening oftalmologic „Asumă-ți Să Fii Sănătos”.

Descoperă mai multe despre proiectul „Asumă-ți Să Fii Sănătos”

Cu un spirit dedicat și profesionalism, echipa de oftalmologi și voluntari au reușit să examineze cu atenție 84 de persoane în timpul celor trei zile de eveniment. Rezultatele acestor evaluări medicale au scos la lumină o serie de probleme de sănătate oculară ce ar fi putut trece neobservate.

Cele mai multe cazuriDefectele de Refracție

Unul dintre cele mai frecvente probleme depistate a fost reprezentat de defectele de refracție, afectând nu mai puțin de 50 de participanți. Aceste deficiențe pot duce la vedere încețoșată și pot afecta semnificativ calitatea vieții. Pentru 18 dintre aceștia s-a recomandat un consult avansat de specialitate pentru prescrierea ochelarilor de vede și îmbunătățirii clarității și confortului vizual.

Suspiciuni Serioase – Angiopatie Hipertensivă și Glaucom

Pe lângă deficiențele de refracție, echipa medicală a ridicat semne de alarmă pentru câțiva participanți. Au fost identificate 2 cazuri de angiopatie hipertensivă, o problemă de sănătate care poate indica probleme mai grave de tensiune arterială.

De asemenea, s-a ridicat suspiciunea de glaucom la 5 persoane. Glaucomul este o afecțiune gravă a ochilor care, lăsată netratată, poate duce la pierderea vederii. Participanților cu aceste suspiciuni li s-au recomandat investigații ulterioare pentru a stabili diagnosticul și a începe tratamentul cât mai curând posibil.

Intervenții Salvatoare – Cataracta și Eroziunea Corneană

Acțiunea de screening a dus și la identificarea a 4 persoane care necesitau intervenții chirurgicale pentru cataractă, o afecțiune a ochilor care afectează claritatea vederii. În plus, un participant a fost îndrumat către un consult oftalmologic specializat din cauza eroziunii corneene, o problemă serioasă ce poate provoca durere și deteriorarea vederii.

Împreună Pentru Sănătatea Ochilor

Aceste descoperiri subliniază importanța monitorizării periodice a sănătății ochilor, deoarece multe afecțiuni pot evolua asimptomatic în stadii incipiente. Acțiunile precum „Asumă-ți Să Fii Sănătos” aduc lumină în viețile celor examinați și oferă oportunitatea de a lua măsuri înainte ca problemele să devină mai grave.

Sănătatea ochilor este o comoară neprețuită, iar această acțiune a reușit să o protejeze și să o prețuiască. Cu toții așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție a acestei acțiuni benefice și îndemnăm pe toți să participe și să-și asume responsabilitatea pentru sănătatea ochilor lor.

În concluzie, „Asumă-ți Să Fii Sănătos” a fost un succes răsunător, păstrând viziunea clară și luminoasă pentru cei 84 de participanți norocoși din Costinești.

Fii la curent cu ultimele noutăți din medicină!

Marketing by

Articole Similare

Calitățile stenturilor Urotech comparativ cu concurența

Calitățile stenturilor Urotech comparativ cu concurența

Stenturile ureterale de la Urotech sunt recunoscute pentru o serie de calități distinctive care le diferențiază de concurență. Aceste calități sunt susținute de studii științifice care subliniază avantajele lor în diverse aspecte, cum ar fi biofilmul, encrustarea și...

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

În ultimele decenii, cercetările asupra obezității și a metodelor de gestionare a greutății au cunoscut o expansiune considerabilă. Printre opțiunile disponibile pentru pacienții cu obezitate severă se numără baloanele gastrice și o varietate de alte metode de slăbit....