Actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite cu 21 de molecule noi

august 30, 2022


Guvernul a aprobat un proiectul de hotarare privind modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate.

Potrivit Ministerului Sanatatii, actualizarea listei de medicamente gratuite si compensate prevede introducerea unui numar de 21 molecule noi destinate pacientilor cu afectiuni oncologice, Parkinson, insuficienta cardiaca, boli endocrine si metabolice, afectiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar si amiotrofie spinala musculara. Cele mai multe medicamente nou introduse in lista, respectiv 8, sunt destinate pacientilor cu afectiuni oncologice.

“Aceasta actualizare a listei, a treia in acest an, se inscrie in cadrul politicii actuale sustinute de Ministerul Sanatatii de crestere a accesului mai rapid la medicamente inovative.”, transmite MS.

Actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite intra in vigoare de la 1 decembrie 2022.

Articol preluat de pe: https://www.formaremedicala.ro/

Fii la curent cu ultimele noutăți din medicină!

Marketing by

Articole Similare

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

Baloanele Gastrice vs. Alte Metode

În ultimele decenii, cercetările asupra obezității și a metodelor de gestionare a greutății au cunoscut o expansiune considerabilă. Printre opțiunile disponibile pentru pacienții cu obezitate severă se numără baloanele gastrice și o varietate de alte metode de slăbit....

Revoluționând Endoscopia Gastrointestinală: Sistemul FTRD®

Revoluționând Endoscopia Gastrointestinală: Sistemul FTRD®

Revoluționând Endoscopia Gastrointestinală: Sistemul FTRD® În domeniul endoscopiei gastrointestinale, un avans semnificativ a fost realizat prin introducerea Sistemului FTRD® pentru rezecția completă a grosimii și obținerea de țesut diagnostic. Această inovație se...